Bereiding
- Verwarm de oven op 160°C.
- Meng alle droge stoffen met elkaar behalve de rozijnen en cranberries.
- Verwarm de kokosolie en honing en meng dit tot een homogene massa.
- Giet het honingmengsel in de kom met het havermengsel en meng alles door elkaar.
- Verdeel het mengsel over een bakplaat en bak voor 25 tot 35 minuten.
- Voeg op het laatst de rozijnen en cranberries toe en laat goed afkoelen.
- Doe de skyr (100 gram per portie) in een bakje met wat granola.
Tip: U kunt de granola makkelijk een week bewaren in een tupperware bakje. Voordat u de granola in het bakje doet, laat het goed afkoelen.
Wist u dat Skyr een gezonde bron van eiwitten is? Zuivelproducten zoals melk, kaas en yoghurt bevatten caseïne-eiwit. Dit type eiwit wordt langzaam verteerd, waardoor aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) geleidelijk in uw bloed terechtkomen. Hierdoor krijgen uw spieren gedurende langere tijd de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben. Skyr is daarom ook goed om ’s avonds te eten, bijvoorbeeld voor het slapengaan, zodat uw lichaam ’s nachts kan herstellen. Bovendien zorgt het trage verteringsproces ervoor dat u langer een verzadigd gevoel heeft. Skyr is rijk aan eiwitten en bevat weinig verzadigde vetten en suikers, wat het een gezonde keuze maakt in vergelijking met andere zuivelproducten.
Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 288 kcal, 12 gram eiwit, 15 gram vet waarvan 7 gram verzadigd, 27 gram koolhydraten waarvan 14 gram suiker, 6 gram vezels, 0.15 gram zout.