Scroppino met zelfgemaakte citroensorbet

Deze verfrissende citroensorbet met alcoholvrije mousserende wijn is perfect voor een lichte en feestelijke afsluiting van uw maaltijd. Het mengsel van citroensap, honing en water wordt bevroren tot een heerlijk sorbetijs, dat samen met de mousserende wijn een sprankelende en verfrissende traktatie vormt. Geniet ervan!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 citroenen (ongeveer 75 ml citroensap)
  • 2 el honing
  • 100 ml koud water
  • 50ml alcoholvrije mousserende wijn (Freixenet 0.0% Jumbo)

Bereiding

  1. Pers de citroenen.
  2. Warm het water een beetje op en meng de honing hierdoor tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg het citroensap hieraan toe.
  4. Zet dit mengsel in een ondiepe bak in de vriezer en roer elke 30 minuten (laat minimaal 3 uur staan).
  5. Zet de glazen in de koelkast en laat ze 30 min. goed koud worden.
  6. Doe het sorbetijs met de alcoholvrije mousserende wijn bij elkaar.
  7. Serveer meteen.

Wist u dat de Scroppino ontstond eind jaren zeventig toen twee broers een iets te grote lading wodka hadden besteld en gingen experimenteerden met verschillende toevoegingen. Ze creëerden een verfrissende cocktail die snel populair werd. De naam komt van het Venetiaanse woord ‘desgropante’, wat ‘knoop losmaken’ betekent, verwijzend naar het verfrissen van de keel na het drinken.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 62 kcal, 0 gram eiwit, 0 gram vet waarvan 0 gram verzadigd, 17 gram koolhydraten waarvan 14 gram suiker, 0 gram vezels, 0.01 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan