Bereiding
- Kook de bonen met ui, knoflook, laurier en tijm voor 45 minuten. Bewaarhet kookwater.
- Fruit de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de kruiden in wat olijfolie.
- Voeg tomaten toe en roer voor paar minuten. Voeg de bonen en wat bonenkookwater toe. Voeg de natrium arme bouillon toe. Laat dit 30 minuten staan.
- Voeg dan de aardappel, palmkool en savooiekool toe, voeg eventueel nog wat water toe zodat alles onder staat en laat nog 15 minuten zacht koken.
Tip: U kunt de soep makkelijk een paar dagen koel bewaren, of eet het als lunchmet wat brood!
Wist u dat ribollita een klassieke Toscaanse broodsoep is, alleen maken wij het in dit recept zonder brood. De soep wordt voorbereid en daags later wordt de soep opnieuw gekookt en het (vaak oude) brood toegevoegd. Ribollita betekent in het Italiaans ‘opnieuw gekookt’.
Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 190 kcal, 10 gram eiwit, 4 gram vet waarvan 1 gram verzadigd, 32 gram koolhydraten waarvan 9 gram suiker, 8 gram vezels, 2.51 gram zout.