Bereiding
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Pluk in de tussentijd de oesterzwam in reepjes van 1 cm.
- Schil en snijd de pompoen en zoete aardappel in blokjes van 2 cm.
- Snijd de courgette in blokjes van 2 cm en de bosui in fijne ringen.
- Schil en rasp de gember fijn.
- Bak de kippendij krokant op het vel.
- Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan met een stevige bodem.
- Bak de pompoen en aardappelblokjes zonder te kleuren tot ze al wat zacht beginnen te worden.
- Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee.
- Doe de gember, courgette en oesterzwam in de pan. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en ongeveer 50ml water.
- Laat 5 minuten zachtjes stoven met een deksel op de pan.
- Voeg op het laatst de bosui toe en breng eventueel op smaak met zout (natrium arm bij voorkeur).
- Serveer met de rijst en vers gesneden koriander.
Tip: Toevoegen van meer curry pasta maakt het gerecht pittiger (minder maakt het dus milder).
Wist u dat zilvervliesrijst een minder bewerkte versie is van witte rijst? Na het oogsten worden de rijstkorrels uit de rijstplanten gehaald (dorsen). De kaf, een oneetbaar hulsje, zit dan nog om de rijst. Met een speciale rijstmolen wordt de kaf verwijderd, wat er dan overblijft is zilvervliesrijst. Als het vezelrijke vliesje verwijderd wordt dan krijg je witte rijst. Witte rijst kan nog verder bewerkt worden bijvoorbeeld door de rijst in kleinere stukjes te breken voor een kortere kooktijd. Zilvervliesrijst is dus rijker aan vezels en helpt voor een goede spijsvertering.
Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 505 kcal, 27 gram eiwit, 22 gram vet waarvan 12 gram verzadigd, 42 gram koolhydraten waarvan 19 gram suiker, 7 gram vezels, 0.39 gram zout.