Havermoutkoekjes

Deze havermoutkoekjes zijn een heerlijke en gezonde snack. Ze zijn vezelrijk, geven een energieboost, zijn goed voor de darmen en makkelijk kauwbaar. Perfect voor elk moment van de dag!

Ingrediënten (voor 6 koekjes)

  • 100 g havermout
  • 25 g rozijnen of dadels
  • 25 g amandelschaafsel
  • 25 g roomboter
  • 1 jonagold appel
  • 10 g pindakaas (100% pindakaas)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170°C.
  2. Rasp de appel en hak de rozijnen fijn.
  3. Meng met de havermout, amandelschaafsel, boter en pindakaas tot een samenhangend deeg.
  4. Rol ongeveer 6 gelijkmatige balletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat (dit gaat het makkelijkst met licht vochtige handen).
  5. Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat ze helemaal afkoelen.

Tip: u kunt de koekjes prima 3 dagen bewaren!

Wist u dat als u 3 goede maaltijden per dag eet, dat uw lichaam eigenlijk geen tussendoortjes nodig heeft? Toch is het af en toe wel lekker om een tussendoortje te eten of als je echt honger hebt tussen maaltijden door. Dit recept, wat rijk is aan vezels door de havermout en goede vetten bevat door de amandelen en pindakaas vormt een perfecte balans tussen lekker en gezond. Mocht je dus tussendoor wel iets willen eten, kies dan verantwoord.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 148 kcal, 4 gram eiwit, 7 gram vet waarvan 3 gram verzadigd, 18 gram koolhydraten waarvan 5 gram suiker, 3 gram vezels, 0.08 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan