Gevulde ravioli met artisjok en een doperwten saus met geroosterde hazelnoten

Ravioli met hüttenkäse, ricotta en oven gedroogde tomaten is een heerlijk en verfijnd gerecht. De zelfgemaakte pasta wordt gevuld met een romige mix van hüttenkäse, ricotta en citroen, en afgemaakt met artisjokharten. Geserveerd met een romige saus van doperwten en basilicum, en bestrooid met geroosterde hazelnoten en krokante pangrattato, is dit een smaakvolle en indrukwekkende maaltijd.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram Italiaanse bloem type 00
  • 1 middelgrote ei
  • 75 gram hüttenkäse
  • 15 gram ricotta
  • ½ citroen
  • 50 gram oven gedroogde tomaten
    • 200 gram rijpe cherrytomaten
    • 1 teentje knoflook
    • Italiaanse kruiden
    • Olijfolie
  • 60 gram artisjokharten(op water basis)
  • 50 gram diepvries tuinbonen (zorg dat ze ontdooid zijn)
  • 100 gram bevroren doperwten
  • 1 handjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram gehakte hazelnoten
  • 2 tl tahin
  • 1 tl olijfolie
  • 15 gram panko
  • 10 gram rucola
  • Peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Oven gedroogde tomaten:
    • Verwarm de oven op 100°C.
    • Leg de tomaten en gesneden knoflook op een bakplaat.
    • Besprenkel met olijfolie en strooi er wat Italiaanse kruiden overheen.
    • Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 3 uur.

       2. Pasta deeg:

    • Leg het bloem op een werkblad en maak hier een kommetje in, voeg hier het ei aan toe en mix deze in het kommetje met een vork.
    • Meng vervolgens de bloem en eieren samen, dit doe je door van buiten naar binnen te werken.
    • Kneed het deeg met je handen tot een elastisch deeg.
    • Wikkel de bal deeg in vershoudfolie en laat rusten voor 24 uur voor het beste resultaat.
    • Snijd het deeg vervolgens in 2 gelijke stukken.
    • Draai de stukken meerdere malen door de pastamachine op steeds een kleinere stand totdat je 2 lange, dunne vellen hebt van max 1 mm dik.

       3. Vulling:

    • Doe de hüttenkäse, ricotta, citroenrasp en citroensap van een halve citroen in een kom en mix.
    • Voeg hier de fijn gesneden oven gedroogde tomaten en knoflook aan toe en breng op smaak met peper.
    • Laat de artisjokken uitlekken en halveer ze in lengte en breedte zodat je kleine partjes hebt. Houdt deze apart.

       4. Ravioli:

    • Smeer een plak deeg in met wat water, spuit de vulling erop en leg hier de stukjes artisjok op.
    • Leg dan de tweede plak deeg erop en steek voorzichtig uit.
    • De ravioli ’s zijn in 3 a 4 minuten beetgaar.

       5. Saus:

    • Blancheer de doperwten ongeveer 2 minuten.
    • Doe de doperwten, verse basilicum, tahin, knoflook, citroensap en peper in een keukenmachine en mix tot een romige saus.
    • Verwijder de schil van de tuinbonen.
    • Verhit wat olijfolie in een pan en verwarm de tuinbonen op laag vuur.
    • Voeg hier de saus aan toe. Voeg een beetje kookvocht van de pasta aan de saus toe en meng tot een romige saus.
    • Rooster de hazelnoten, let op dat ze niet verbranden. Houd dit apart!

       6. Pangrattato:

    • Fruit een fijngesneden knoflook aan in wat olijfolie (de olie resterend van de oven gedroogde tomaten) op laag vuur tot het krokant is.
    • Laat de pangrattato afkoelen tot gebruik.

       7. Samenvoegen:

    • Meng voorzichtig de ravioli in de pan met saus. Leg dit op een bord.
    • Bestrooi het geheel met geroosterde hazelnoten en de pangrattato.

Wist u dat ravioli gevulde pastakussentjes zijn die hun oorsprong vinden in Italië. Ze kunnen gevuld zijn met een verscheidenheid aan ingrediënten, zoals kaas, vlees, groenten of zelfs zoete vullingen. Het woord ‘ravioli’ komt van het Italiaanse woord ‘riavvolgere’, wat ‘oprollen’ betekent.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 472 kcal, 22 gram eiwit, 14 gram vet waarvan 3 gram verzadigd, 59 gram koolhydraten waarvan 8 gram suiker, 10 gram vezels, 1.20 gram zout.

    1.  
  1.  
  1.  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan