Bereiding
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Rasp de gember (gaat makkelijk met een theelepel) en fruit alles aan in een beetje zonnebloem olie.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak het kort aan.
- Snijd de bleekselderij in kleine blokjes (brunoise) en bak dit samen met de pompoenblokjes aan.
- Voeg de kerry madras kruiden en de komijn toe.
- Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes en linzen toe en laat het afgedekt ongeveer 20 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe en breng de soep op smaak met peper, chilivlokken en/of citroensap.
Wist u dat peulvruchten een gezondere keuze kunnen zijn dan vlees? Ze bevatten nauwelijks vet en zijn rijk aan vezels, wat goed is voor uw darmen. Het eten van peulvruchten kan het LDL-cholesterol (het slechte cholesterol) verlagen en is bovendien minder belastend voor het milieu. Probeer eens peulvruchten als vleesvervanger en wissel het af met een stuk vlees in de week.
Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 263 kcal, 12 gram eiwit, 5 gram vet waarvan 2 gram verzadigd, 40 gram koolhydraten waarvan 15 gram suiker, 10 gram vezels, 0.96 gram zout.