Bereiding
- Mix de dadels, pinda’s, speculaaskruiden, honing, cacaopoeder en pindakaas tot een plakkerige maar stevige massa. Een hakmolen is makkelijk om hiervoor te gebruiken.
- Rol kleine balletjes van het mengsel.
- Haal de balletjes voorzichtig door de geraspte kokos.
- Laat ze minstens een uur opstijven in de koelkast.
Tip: Mix de pinda’s niet te lang zodat de pinda’s nog voor de nodige structuur zorgen.
Wist u dat verse én gedroogde dadels in de schijf van vijf staan? Gedroogd fruit is hoger in suiker dan vers fruit, omdat het vocht verwijderd is. Toch is het belangrijk om verder te kijken dan alleen het suikergehalte. Een beetje suiker is namelijk niets om bang voor te zijn, mits u het bij een paar stuks houdt. Dadels zijn rijk aan vezels en kalium, wat zorgt voor een gezonde spijsvertering en helpt bij het reguleren van de bloeddruk.
Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 118 kcal, 3 gram eiwit, 8 gram vet waarvan 3 gram verzadigd, 12 gram koolhydraten waarvan 11 gram suiker, 2 gram vezels, 0.09 gram zout.