Bruschetta met witte bonen en salie

Bruschetta met witte bonen en salie is een smaakvol en voedzaam voorgerecht. Krokante ciabatta wordt besmeerd met een romige witte bonenpuree, op smaak gebracht met knoflook en salie. Het geheel wordt afgemaakt met tuinbonen en krokante salieblaadjes voor een heerlijke combinatie van texturen en smaken. Perfect voor een gezonde en hartige start van uw maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Ciabatta (1 sneetje p.p.)
  • 1 el olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 2 takjes salie
  • 20 gram tuinbonen (diepvries)
  • 50 gram cannellini (blik)
    • Of gebruik gedroogde witte bonen, dezemoeten ‘s nachts geweekt worden, kook ze daarna in water met een teentje knoflook, ½ ui, 1 laurierblaadje en een takje tijm.
  • Peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de ciabatta in schuine plakjes en bak die krokant in oven (ca. 8 minuten op 180°C)
  2. Fruit knoflook en 1 takje salie, voeg hieraan witte bonen en meng. Mix met een staafmixer tot een fijne puree.
  3. Bak salieblaadjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Bestrijk brood met de bonenpuree, verdeel er wat tuinbonen en salieblaadjes over.

Wist u dat bruschetta een traditioneel Italiaans voorgerecht is dat bestaat uit gegrild brood, vaak ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie. Het woord ‘bruschetta’ komt van het Italiaanse werkwoord ‘bruscare’, wat ‘roosteren boven kolen’ betekent.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 160 kcal, 6 gram eiwit, 6 gram vet waarvan 1 gram verzadigd, 19 gram koolhydraten waarvan 1 gram suiker, 3 gram vezels, 0.26 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan