Bruschetta met tomaat en basilicum

Bruschetta met tomaat en basilicum is een eenvoudig en heerlijk voorgerecht. Krokante ciabatta wordt ingewreven met knoflook en belegd met een mengsel van ontvelde tomaat, verse basilicum, olijfolie en geroosterde pijnboompitten. Perfect voor een lichte en smaakvolle start van uw maaltijd!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Ciabatta (1 sneetje p.p.)
  • 1 tl olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 takje basilicum
  • 1 tl pijnboompitten
  • Peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de ciabatta in schuine plakjes en bak die krokant in oven
  2. (ca. 8 minuten op 180°C)
  3. Ontvel de tomaat (kruisje aan onderkant, even in kokend water dompelen
  4. (ca. 10 sec. en dan onder de koude kraan).
  5. Verwijder vruchtvlees en snij in kleine blokjes.
  6. Scheur basilicum fijn en voeg samen met olijfolie toe aan tomaat.
  7. Wrijf sneetjes in met knoflook, verdeel tomatenmengsel erop en top af
  8. met geroosterde pijnboompitten.

Wist u dat tomaten en basilicum een klassieke combinatie zijn in de Italiaanse keuken. Basilicum wordt vaak de ‘koning van de kruiden’ genoemd vanwege zijn veelzijdigheid en heerlijke geur. In Italië wordt basilicum traditioneel geassocieerd met liefde en wordt het vaak in de buurt van de keuken geplant om zijn aroma en smaak altijd binnen handbereik te hebben.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 118 kcal, 3 gram eiwit, 5 gram vet waarvan 1 gram verzadigd, 15 gram koolhydraten waarvan 2 gram suiker, 1 gram vezels, 0.25 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan