Bloemkool risotto

Deze bloemkool risotto is een heerlijke en gezonde twist op de klassieke risotto. Met onder andere zelfgemaakte bloemkoolrijst biedt dit gerecht een vezelrijke en smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten

  • Halve bloemkool
  • 100 gram Philadelphia (light)
  • 15 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 1 takje peterselie
  • 15 gram pijnboompitten
  • 75 gram rucola
  • Scheutje aceto balsamico
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Maak bloemkoolrijst door de bloemkool in een keukenmachine te doen.
  3. Snijd de olijven fijn.
  4. Hak de pijnboompitten fijn.
  5. Snijd de eieren in fijne blokjes.
  6. Kook de bloemkoolrijst tot deze net beetgaar is.
  7. Laat goed uitlekken, doe vervolgens de bloemkoolrijst terug in de pan en stoom deze droog.
  8. Voeg de pijnboompitten, olijven, gesneden eieren en gehakte peterselie toe en maak het smeuïg met de Philadelphia.
  9. Mix de sla met wat aceto en olijfolie en serveer dit op de bloemkool risotto.

Wist u dat het waar is dat er cholesterol in eieren zitten? Echter is het allemaal niet zo dramatisch als dat het lijkt. Als u 2 tot 3 eieren in de week eet in een gevarieerd dieet is dat prima! Als u geen vlees eet kan u zelfs wat meer eieren eten, 2 tot 3 zonder dat uw cholesterol meteen te hoog is. Er zit namelijk niet alleen cholesterol in eieren maar ook veel goede stoffen zoals eiwitten, vitamine B12 en vitamine D. Dus, af en toe een eitje eten is juist heel gezond!

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 340 kcal, 18 gram eiwit, 25 gram vet waarvan 7 gram verzadigd, 12 gram koolhydraten waarvan 8 gram suiker, 4 gram vezels, 0.93 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan