Bananenbrood

Dit bananenbrood is een heerlijke en voedzame traktatie. Het is vezelrijk, geeft een energieboost, is goed voor de darmen en makkelijk kauwbaar. Perfect voor een gezond tussendoortje of ontbijt!

Ingrediënten (voor 1 brood, 15 plakken)

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 190 gram havermeel (havermout blenden)
  • 1 theelepel baking soda (1 klein zakje)
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 druppels citroensap

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Prak de bananen en klop dit met de eieren en vanille aroma tot een gladde massa.
    3. Maak het havermeel door 190 gram havermout te blenden met een staafmixer of keukenmachine. Het is lekker als er wat grove stukjes in zitten.
    4. Meng de baking soda met de druppels citroensap om dit te activeren.
    5. Voeg vervolgens alle ingrediënten bij elkaar en meng tot een geheel.
    6. Bekleed het cakeblik met bakpapier en spatel hier het beslag in.
    7. Bak dit ongeveer 40-50 minuten en check met een prikker of het brood gaar is. Dit merkt u door erin te prikken en als er geen ‘nat’ beslag aan de prikker blijft zitten, is het gaar.

Tip: u kunt bananenbrood ook makkelijk per plakje invriezen voor een snel ontbijt of tussendoortje.

Wist u dat bananen het meest calorierijke fruit zijn dat we kennen? Ze zijn echter ook een uitstekende bron van vezels en kalium. Kalium is een mineraal dat, samen met chloride en natrium, helpt bij het reguleren van de vochtbalans en bloeddruk in uw lichaam. Het kan de bloeddruk verlagen bij mensen met hypertensie. Voor een optimaal effect is het echter belangrijk om ook de zoutinname laag te houden. Een teveel aan kalium komt zelden voor, behalve bij mensen met slecht functionerende nieren.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 91 kcal, 3 gram eiwit, 2 gram vet waarvan 1 gram verzadigd, 15 gram koolhydraten waarvan 4 gram suiker, 2 gram vezels, 0.04 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan