Aspergebouillon

Deze aspergesoep is een lichte en gezonde maaltijd, rijk aan vitamines en mineralen. Witte en groene asperges bieden een goede bron van vezels en antioxidanten, terwijl peterselie en bieslook zorgen voor extra smaak en voedingsstoffen. Het natriumarme bouillonblokje maakt de soep hartig zonder overtollig zout. Perfect als voorgerecht!

Ingrediënten (voor 5 personen)

  • 500 gram witte asperge
  • 100 gram groene asperge
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram bieslook
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje (natrium arm)
  • Witte peper

Bereiding

  1. Schil de witte asperges en snijd het hardere uiteinde eraf. Bewaar de schillen.
  2. Zet de schillen en achterkanten van de asperges met de peterselie stelen en het bouillonblokje op met koud water en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken en passeer door een fijne zeef.
  3. Snijd de asperges in stukken van 1 cm en kook deze beetgaar in de bouillon.
  4. Breng op smaak met witte peper, fijne bieslook en/of peterselie.

Wist u dat asperges stoffen bevatten waarvan gezegd wordt dat ze kanker kunnen tegengaan? Het gaat om glutathion en asparagine. Glutathion is een antioxidant die DNA-schade en schadelijke stoffen in ons lichaam opruimt. Asparagine wordt in laboratoria verbeterd en als medicijn tegen kanker gebruikt, bijvoorbeeld bij de behandeling van acute leukemie bij kinderen. Dit klinkt allemaal veelbelovend maar onderzoek laat zien dat asperge (zoals wij die kennen uit de winkel) te weinig van deze stoffen bevatten om een effect te hebben op kanker. Toch zijn ze een lekkere en gezonde keuze voor uw (paas)recepten.

Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 31 kcal, 2 gram eiwit, 1 gram vet waarvan 0 gram verzadigd, 3 gram koolhydraten waarvan 2 gram suiker, 2 gram vezels, 0.2 gram zout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan