Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de entrecote 2 minuten aan elke kant goudbruin.
- Leg de entrecote in een ovenschaal en laat deze 6 minuten verder garen in de oven.
- Haal na 6 minuten de entrecote uit de oven, pak deze in met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
- Bereid ondertussen de groenten: snijd de asperges in stukken van 1 cm, champignons in vieren, romanesco in kleine roosjes en ontdooi de edamame boontjes (handigste is in heet water leggen).
- De romanesco kan van te voren worden geblancheerd.
- Laat de asperges en champignons met wat olijfolie beetgaar stoven met een deksel op de pan.
- Voeg aan het einde de geblancheerde romanesco en edamame toe en laat alles samen verwarmen.
- Snijd de entrecote in gelijke, dunne plakken (trancheer).
- Schep het groente mengsel in een diep bord (er mag best wat stoofvocht bij) en leg hierop de getrancheerde entrecote.
Wist u dat edamame boontjes eigenlijk jonge, groene sojabonen zijn die nog in de peul zitten? Deze boontjes worden veel gebruikt in de Aziatische keuken en vaak verwerkt tot tofu, tempeh of sojasaus. Ze zijn ook een populaire Japanse snack, vaak geserveerd als bijgerecht bij bier. Edamame boontjes zijn een ‘volwaardige eiwitbron’, wat betekent dat ze alle essentiële aminozuren bevatten die uw lichaam niet zelf kan aanmaken. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een belangrijke rol in het herstel en de groei van lichaamsweefsels. Een gezonde keuze dus om vezels, vitamines, mineralen en eiwitten binnen te krijgen!
Voedingswaardes (gegenereerd door AI): 191 kcal, 19 gram eiwit, 12 gram vet waarvan 4 gram verzadigd, 11 gram koolhydraten waarvan 4 gram suiker, 4 gram vezels, 0.15 gram zout.