HomeReceptenFrittata met courgette, paprika en hüttenkäse

Frittata met courgette, paprika en hüttenkäse

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Energie: 215 kcal
Eiwit: 20 gram
Vet: 12 gram (waarvan verzadigd: 3,2 gram)
Koolhydraten: 6 gram (waarvan suikers: 3 gram)
Vezels: 3 gram
Zout: 0,42 gram
25 minuten

Een voedzame en kleurrijke frittata boordevol groenten en eiwitten. Dankzij de toevoeging van hüttenkäse is dit gerecht extra romig én eiwitrijk. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd!

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 4 eieren
  • 100 g hüttenkäse
  • 0,5 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 handje champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 snufje peper (naar smaak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak de rode ui fijn en snijd de rode paprika in kleine blokjes, de courgette in halve plakjes en het handje champignons in dunne plakjes.
  3. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
  4. Voeg de courgette en paprika toe en bak 5 minuten mee tot ze iets zachter zijn.
  5. Doe de aangebakken groenten in een kleine ovenschaal.
  6. Klop de eieren los met de hüttenkäse, oregano en peper.
  7. Giet het eimengsel over de groenten in de ovenschaal.
  8. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven tot de frittata volledig gaar is.

Wist je dat?

Wist je dat een frittata oorspronkelijk uit Italië komt en letterlijk ‘gebakken’ betekent? Het woord frittata is afgeleid van het Italiaanse werkwoord friggere, wat ‘bakken in olie’ betekent. Oorspronkelijk was het een manier om restjes op te maken: groenten, aardappels, kaas of zelfs pasta van de vorige dag werden gemengd met eieren en gebakken tot een stevige omelet. Een frittata is dus niet alleen voedzaam, maar ook duurzaam en budgetvriendelijk. Je kunt eindeloos variëren met wat je nog in de koelkast hebt liggen, ideaal om voedselverspilling tegen te gaan!

Wil je recepten opslaan en een persoonlijk profiel aanmaken?
Word dan nu lid van onze community!

Meld je nu aan