Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 2 sneetjes ciabatta
- 1 el olijfolie
- 0,5 teentje knoflook
- 2 takjes salie
- 20 g tuinbonen
- 50 g cannelini bonen (blik)
- 1 snufje peper (naar eigen smaak)
Bereiding
- Snijd de ciabatta in schuine plakjes en bak die krokant in oven (ca. 8 minuten op 180°C)
- Fruit knoflook en 1 takje salie, voeg hieraan cannellini bonen toe en meng. Mix met een staafmixer tot een fijne puree.
- Bak salieblaadjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Dop de tuinbonen (het velletje verwijderen).
- Bestrijk brood met de bonenpuree, verdeel er wat tuinbonen en salieblaadjes over.
- Tip: in plaats van cannellini bonen kun je ook gedroogde witte bonen gebruiken. Deze moeten ‘s nachts geweekt worden, kook ze daarna in water met een teentje knoflook, ½ ui, 1 laurierblaadje en een takje tijm.






