HomeReceptenBruschetta met witte bonen en salie

Bruschetta met witte bonen en salie

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Energie: 160 kcal
Eiwit: 6 gram
Vet: 6 gram (waarvan verzadigd: 1 gram)
Koolhydraten: 19 gram (waarvan suikers: 1 gram)
Vezels: 3 gram
Zout: 0,26 gram
20 minuten

Bruschetta met witte bonen en salie is een smaakvol en voedzaam voorgerecht. Krokante ciabatta wordt besmeerd met een romige witte bonenpuree, op smaak gebracht met knoflook en salie. Het geheel wordt afgemaakt met tuinbonen en krokante salieblaadjes voor een heerlijke combinatie van texturen en smaken.

Tip: Wil je deze bruschetta als lunch serveren? Dan kun je meerdere van deze bruschetta maken of verschillende soorten topping proberen. kijk ook naar de andere recepten.

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 2 sneetjes ciabatta
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 teentje knoflook
  • 2 takjes salie
  • 20 g tuinbonen
  • 50 g cannelini bonen (blik)
  • 1 snufje peper (naar eigen smaak)

Bereiding

  1. Snijd de ciabatta in schuine plakjes en bak die krokant in oven (ca. 8 minuten op 180°C)
  2. Fruit knoflook en 1 takje salie, voeg hieraan cannellini bonen toe en meng. Mix met een staafmixer tot een fijne puree.
  3. Bak salieblaadjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Dop de tuinbonen (het velletje verwijderen).
  5. Bestrijk brood met de bonenpuree, verdeel er wat tuinbonen en salieblaadjes over.
  6. Tip: in plaats van cannellini bonen kun je ook gedroogde witte bonen gebruiken. Deze moeten ‘s nachts geweekt worden, kook ze daarna in water met een teentje knoflook, ½ ui, 1 laurierblaadje en een takje tijm.

Wist je dat?

Wist je dat bruschetta een traditioneel Italiaans voorgerecht is?
Bruschetta bestaat uit gegrild brood, vaak ingewreven met knoflook en besprenkeld met olijfolie. Het woord ‘bruschetta’ komt van het Italiaanse werkwoord ‘bruscare’, wat ‘roosteren boven kolen’ betekent.

Wil je recepten opslaan en een persoonlijk profiel aanmaken?
Word dan nu lid van onze community!

Meld je nu aan